درمان آرتروز

آرتروز به تغییرات بیومکانیکی در مفصل اشاره دارد. آرتروز شایع ترین نوع آرتریت است.

آرتروز، همچنین به عنوان بیماری مفصلی دژنراتیو (DJD) شناخته می شود.احتمال بروز آرتروز با افزایش سن بیشتر میشود. تغییرات در مفصل معمولاً به آرامی در طی سالیان متمادی رخ می‌دهد، هرچند استثناهایی وجود دارد. التهاب و آسیب مفصل باعث تغییرات استخوانی، تحلیل رفتن تاندون ها و رباط ها و از بین رفتن غضروف و در نتیجه درد، تورم و تغییر شکل مفصل می شود.

دو نوع اصلی آرتروز وجود دارد:

اولیه: شایع ترین است.عمدتاً انگشتان دست، شست، ستون فقرات، باسن، زانو و انگشتان بزرگ پا را درگیر می کند.

ثانویه: با یک ناهنجاری مفصلی از قبل موجود، از جمله آسیب یا ضربه، مانند حرکات تکراری یا مرتبط با ورزش رخ می دهد. آرتریت التهابی، مانند روماتوئید، پسوریاتیک یا نقرس؛ آرتریت عفونی؛ اختلالات ژنتیکی مفاصل، مانند اهلرز-دانلوس (همچنین به عنوان بیش حرکتی یا “دو مفصلی، اختلالات مادرزادی مفاصل، یا اختلالات متابولیک مفصل شناخته می شود.

علاوه بر سن و علل ثانویه مانند آرتریت التهابی و آسیب یا ترومای قبلی، چندین عامل خطر دیگر شانس ابتلا به آرتروز را افزایش می‌دهند که شامل چاقی، دیابت، کلسترول بالا، جنسیت و ژنتیک هستند.

چاقی یک عامل خطر برای آرتروز، به ویژه زانو است. حفظ وزن ایده آل بدن یا کاهش وزن اضافی برای افرادی که در معرض خطر هستند مهم است.

چگونه متوجه شوید که آرتروز دارید؟

برخلاف سایر انواع آرتریت، درد ناشی از آرتروز معمولاً به تدریج در طی چندین ماه یا سال ایجاد می شود. اغلب با فعالیت هایی که به مفصل فشار وارد می کند، مانند دویدن یا راه رفتن طولانی مدت، افزایش می یابد. درد و تورم مفاصل به مرور زمان و به آرامی افزایش می یابد. گاهی اوقات، به خصوص در بیماری های پیشرفته تر، ممکن است در مفاصل آسیب دیده احساس ساییدگی ایجاد شود. سفتی طولانی مدت صبحگاهی در مقایسه با آرتریت های التهابی، مانند آرتریت روماتوئید یا پسوریاتیک، یک علامت برجسته در آرتروز نیست. استئوآرتریت معمولاً باعث تب، کاهش وزن یا مفاصل بسیار داغ و قرمز نمی شود. این ویژگی‌ها نشان‌دهنده بیماری یا نوع دیگری از آرتریت هستند.

متخصص ارتوپدی معمولاً می‌تواند استئوآرتریت را با گرفتن تاریخچه کامل علائم و معاینه مفاصل شما تشخیص دهد. اشعه ایکس ممکن است برای اطمینان از وجود هیچ دلیل دیگری برای درد مفید باشد. تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) به طور کلی مورد نیاز نیست مگر در شرایط غیرعادی یا در مواردی که مشکوک به پارگی غضروف یا رباط اطراف باشد. هیچ آزمایش خونی وجود ندارد که آرتروز را تشخیص دهد. اگر مفصل متورم شده باشد، پزشک ممکن است نیاز به تخلیه مایع از آن مفصل را تشخیص دهد. می توان آزمایش هایی را روی مایع انجام داد تا سرنخ هایی برای سایر انواع آرتریت مانند نقرس جستجو شود.

درمان آرتروز

هیچ درمان قطعی برای آرتروز وجود ندارد. علائم خفیف تا متوسط ​​معمولاً با ترکیبی از درمان‌های دارویی و غیردارویی به خوبی مدیریت می‌شوند. درمان ها و توصیه های پزشکی عبارتند از:

داروها (داروهای ضد درد موضعی و مسکن های خوراکی از جمله داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، NSAID ها).
ورزش (در زمین و آب).
کمپرس های سرد و گرم متناوب (روش های محلی).
فیزیوتراپی.
کاهش وزن (در صورت داشتن اضافه وزن).
تغذیه سالم، کنترل دیابت و کلسترول.
درمان های تزریق داخل مفصلی (استروئید، سلول بنیادی).
ویتامین ها و مکمل ها.
هنگامی که سایر درمان‌های پزشکی موثر نباشند ، به‌خصوص در آرتروز پیشرفته، جراحی ممکن است برای تسکین درد و بازیابی عملکرد مفید باشد.

مشاوره درمان آرتروز

دکتر حسن براتی مشتاقانه پاسخگوی شما در زمینه ی درمان آرتروز خواهد بود.

رزرو نوبت

برای رزرو نوبت معاینه حضوری در ساعات اداری یا مشاوره آنلاین با دکتر حسن براتی روی گزینه زیر کلیک کنید:

نظرات بیماران

خدا سلامتی بده به شما آقای دکتر همیشه دعاگوتون هستم بعد از ده سال درد شدید با تزریق مفصل مثل آب روی آتیش دردم آروم شد ودر وافع رفغ شد. ممنونم از شما

هدی امیری بیمار

آقای دکتر مادر من با تزریق سلول بنیادی به دو زانو الان حدود ۹۰ درصد دردش از بین رفته. دست شما درد نکنه. سپاس بابت تشخیص درست و خوبتون

بیمار

سه هفته پیش دکتر عملم کردن و پام خیلی خیلی خوبه، ازتون تشکر میکنم دکتر

بیمار

واقعا دست مریزاد من از بیماراتون بودم، دیسک گردن داشتم و مشکلم با تشخیص درست شما به طور کامل برطرف شد. ممنونم ازتون

بیمار

واقعا ممنونم آقای دکتر من مریضتون هستم. دوتا پای من از زانو به پایین شکسته تا الان که عالی بوده خروجی عملتون و راضی هستم.

بیمار

بهترینی دکتر جان باعث افتخارم بود شما رو برای درمان کتفم انتخاب کردم و با عشق شما رو به همه معرفی میکنم.

بیمار

سوالات متداول

کوتاهی آشیل بدون جراحی درمان میشه یا خیر؟

کاردرمانی مکرر و مداوم در موارد خفیف تا متوسط

برای جوش نخوردن شکستگی استخوان ترقوه چه کنم؟

معمولا بصورت غیر جراحی درمان شده و در غالب اوقات جوش میخورد. انتظار میرود این شکستگی بعد از شش ماه جوش خورده باشد. جوش نخوردن شکستگی استخوان ترقوه شایع نیست.
رزرو نوبت
خدمات
مشاوره آنلاین