درد کمر

یکی از شایع‌ترین دلایلی که باعث مراجعه افراد به پزشک میشود، کمردرد است.این عارضه گاه باعث میشود افراد یا از کار خود بازبمانند و یکی از دلایل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است.

خوشبختانه، شما می توانید اقداماتی را برای جلوگیری یا تسکین بیشتر دردهای کمر انجام دهید.درمان خانگی ساده و موقعیت مناسب ستون فقرات اغلب در عرض چند هفته کمر شما را بهبود می‌بخشد و عملکرد خوب ان حفظ میشود. درمان کمردرد به ندرت نیازمند جراحی است.

علائم کمردرد می تواند از درد عضلانی تا احساس تیرکشیدن یا سوزش متغیر باشد. علاوه بر این، درد ممکن است تا پایین ساق پا کشیده شود یا با خم شدن، چرخش، بلند کردن، ایستادن یا راه رفتن بدتر شود.

اکثر کمردردها به تدریج با درمان خانگی و خودمراقبتی در عرض چند هفته بهبود می یابند. در صورت ادامه درد باید حتما با متخصص ارتوپدی مشورت کرد. علائم عبارتند از:

در چند هفته گذشته درد ادامه دارد.
شدید است و با استراحت بهبود نمی یابد.
به سمت پایین یک یا هر دو پا کشیده می شود، به خصوص اگر درد به زیر زانو کشیده شود.
باعث ضعف، بی حسی یا گزگز در یک یا هر دو پا می شود.

عوامل خطرناک کمردرد

هر کسی ممکن است دچار کمردرد شود، حتی کودکان و نوجوانان. عوامل زیر ممکن است شما را در معرض خطر بیشتر ابتلا به کمردرد قرار دهند:

سن: کمردرد با بالا رفتن سن، از حدود 30 یا 40 سالگی شروع می شود.
ورزش نکردن: عضلات ضعیف در کمر و شکم ممکن است منجر به کمردرد شود.
اضافه وزن: وزن بیش از حد فشار بیشتری را به کمر شما وارد می کند.
بیماری ها: برخی از انواع آرتروز و سرطان می توانند باعث کمر درد شوند.
شرایط روانی: به نظر می رسد افرادی که مستعد افسردگی و اضطراب هستند، بیشتر در معرض خطر کمردرد قرار دارند.
سیگار کشیدن: میزان کمردرد در افراد سیگاری افزایش یافته است. به این دلیل رخ میدهد که سیگار کشیدن باعث سرفه بیشتر شده که می تواند منجر به فتق دیسک میشود. سیگار کشیدن همچنین می تواند جریان خون به ستون فقرات را کاهش دهد و خطر پوکی استخوان را افزایش دهد.

پیشگیری از کمردرد

شما ممکن است با بهبود وضعیت بدنی خود و یادگیری و تمرین تکنیک های مناسب بدنی از بروز کمردرد یا از عود آن جلوگیری کنید.

برای اینکه کمر خود را سالم و قوی نگه دارید،موارد زیر را انجام دهید:

ورزش: فعالیت‌های هوازی منظم که به کمر شما فشار نمی‌آورند، می‌توانند قدرت و استقامت کمر شما را افزایش دهند و به عضلات شما اجازه عملکرد بهتری بدهند. پیاده روی و شنا انتخاب های خوبی هستند. با پزشک خود در مورد فعالیت هایی که ممکن است برای شما مفید باشد، صحبت کنید.
افزایش قدرت و انعطاف عضلانی: تمرینات عضلات شکم و پشت،به حالت دادن به این عضلات کمک می کند تا بهتر برای شما با هم کار کنند.
وزن مناسب : اضافه وزن عضلات کمر را تحت فشار قرار می دهد. اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن می تواند از کمردرد جلوگیری کند.
ترک سیگار: سیگار کشیدن خطر کمردرد را افزایش می دهد. این خطر با تعداد سیگارهای مصرف شده در روز افزایش می یابد، بنابراین ترک آن میتواند به کاهش این درد کمک کند.
از حرکاتی که کمر شما را تحت فشار قرار می دهد ،خودداری کنید. از بدن خود به درستی استفاده کنید:

درست ایستادن: وضعیت لگن خنثی را حفظ کنید. اگر مجبور هستید برای مدت طولانی بایستید، یک پا را روی یک زیرپایی پایین قرار دهید تا مقداری از بار از روی کمرتان برداشته شود.
درست نشستن: صندلی‌ای را انتخاب کنید که پشتی خوبی داشته باشد، تکیه‌گاه دست و پایه‌های چرخان داشته باشد. قرار دادن یک بالش یا حوله در قسمت گودی کمرمی تواند منحنی طبیعی بدن را حفظ کند. زانوها و باسن خود را در یک سطح نگه دارید. موقعیت خود را مرتباً، حداقل هر نیم ساعت یکبار تغییر دهید.
درست بلندکردن: در صورت امکان از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید، اما اگر باید چیز سنگینی بلند کنید، اجازه دهید پاهایتان به شما درانجام کار را کمک کنند. پشت خود را صاف نگه دارید – بدون خم شدن – و فقط زانوهای خود را خم کنید. بار را نزدیک بدن خود نگه دارید. اگر جسم سنگین یا نامناسب است، از فردی کمک بگیرید.

مشاوره درمان کمردرد

دکتر حسن براتی مشتاقانه پاسخگوی شما در زمینه ی درمان کمردرد خواهد بود.

رزرو نوبت

برای رزرو نوبت معاینه حضوری در ساعات اداری یا مشاوره آنلاین با دکتر حسن براتی روی گزینه زیر کلیک کنید:

نظرات بیماران

خدا سلامتی بده به شما آقای دکتر همیشه دعاگوتون هستم بعد از ده سال درد شدید با تزریق مفصل مثل آب روی آتیش دردم آروم شد ودر وافع رفغ شد. ممنونم از شما

هدی امیری بیمار

آقای دکتر مادر من با تزریق سلول بنیادی به دو زانو الان حدود ۹۰ درصد دردش از بین رفته. دست شما درد نکنه. سپاس بابت تشخیص درست و خوبتون

بیمار

سه هفته پیش دکتر عملم کردن و پام خیلی خیلی خوبه، ازتون تشکر میکنم دکتر

بیمار

واقعا دست مریزاد من از بیماراتون بودم، دیسک گردن داشتم و مشکلم با تشخیص درست شما به طور کامل برطرف شد. ممنونم ازتون

بیمار

واقعا ممنونم آقای دکتر من مریضتون هستم. دوتا پای من از زانو به پایین شکسته تا الان که عالی بوده خروجی عملتون و راضی هستم.

بیمار

بهترینی دکتر جان باعث افتخارم بود شما رو برای درمان کتفم انتخاب کردم و با عشق شما رو به همه معرفی میکنم.

بیمار

سوالات متداول

کوتاهی آشیل بدون جراحی درمان میشه یا خیر؟

کاردرمانی مکرر و مداوم در موارد خفیف تا متوسط

برای جوش نخوردن شکستگی استخوان ترقوه چه کنم؟

معمولا بصورت غیر جراحی درمان شده و در غالب اوقات جوش میخورد. انتظار میرود این شکستگی بعد از شش ماه جوش خورده باشد. جوش نخوردن شکستگی استخوان ترقوه شایع نیست.
رزرو نوبت
خدمات
مشاوره آنلاین